Defusekids wint de finale van ESL Proximus esports Counter Strike: Global Offensive

 

2 – 0   

 

In de Spiroudome in Charleroi kroont Defusekids zich ESL Proximus champion na een mooie finale match tegen Epsilon Belgium.

De eerste game gaat van start op de map Cache met Defusekids als Counter-Terrorist en Epsilon Belgium als Terrorist.
De eerste ronde wordt mooi gewonnen door een Ace van Scream.
In ronde drie weet Defusekids stand te houden met een 3 vs 1 tegen Keoz, maar toch weet Keoz de win van deze ronde binnen te halen voor zijn team. In ronde vijf kan Defusekids de verdediging hoog houden op beide bomb sites en zo de time op nul zetten voor hun eerste win van de game binnen te halen.
In ronde zes wordt de eerste bomb plant gedaan door Epsilon Belgium, waar de verdediging niet stand kan houden tegen Fashr, G1do, Infernal en v1N. Zo wint Defusekids hun tweede ronde.
Na de eerste helft van de eerste game staat de tussenstand op 4 – 11 voor Epsilon Belgium. De tweede helft waarin Defusekids nu als Terrorist tewerk gaat en Epsilon Belgium als Counter-Terrorist, weet Defusekids een mooie start te maken als Terrorist.
Vanaf ronde twintig weet Defusekids een mooie comeback te maken en enkel nog ronde zesentwintig weet te verliezen. De eerste win van de game met een spannende score van 16 – 14.

De tweede game gaat van start op de map Inferno met Defusekids als Terrorist en Epsilon Belgium als Counter-Terrorist weet Defusekids. Een mooie start van Defusekids en al snel een stand van 9 – 0. Aan het einde van de eerste helft weet Epsilon Belgium de stand te verkleinen tot 10 – 5.
In de tweede helft weet Epsilon een comback te blijven maken tot 13 – 10, maar daarna blijkt de communicatie in de teamplay weg te vallen en lopen ze steeds meer in de utilities van Defusekids. Waardoor ze veel damage moeten incasseren en zo de laatste drie rondes van de tweede game weten te verliezen. Zo kan Defusekids de stand op 16 – 10 brengen en de finale te winnen.

 

Bekijk hieronder de finale:

Leave a Comment