Defusekids wint de finale van ESL Proximus esports League of Legends

 

0 – 2   

In de Spiroudome in Charleroi kroont Defusekids zich ESL Proximus champion na een mooie finale match tegen de underdogs ToxicFalcons.

In de eerste ronde viel de eerste kill na 4:30 door de Xin Zhao van DK Kadir. Daarna een kill op TF Slyv3er door een mooie teamplay van DK Kitty en DK Kaas. De kills volgen al snel op elkaar met na enkele minuten later twee mooie kills voor ToxicFalcons op de Xin Zhao en Malphite van DK Kadir en DK Lenny. Na tien minuten staan de kills op 3 – 7 voor Defusekids. TF Prime is niet zijn beste match aan het spelen met een 0/5 achterstand in de vijftiende minuut. Na drieëntwintig minuten neemt Defusekids een snelle kill op Baron Nashor, kort gevolgd met een hevige team fight op de bot lane die in het voordeel draait van Defusekids. Na achtentwintig minuten volgt er weer een hevige team fight die in het voordeel draait van ToxicFalcons die op de Malphite van DK Lenny het hele team neerhaalt en zo laten zien dat ze het waard zijn om in de finale te staan. Kort erna probeert ToxicFalcons een Baron kill binnen te halen die ze moeten stopzetten door een engage van Defusekids, die weer een snelle Baron Nash kill binnen halen. Na dertig minuten doet Defusekids nog een laatste push op Top die gevolgd wordt door een Teamfight, waarbij ToxicFalcons volledig neer gaat en zo de eerste winst van de game vastleggen op hun naam.

 

 

 

 

Ronde 2 gaat van start met een first blood op TF Slyv3r voor Defusekids na nog geen drie minuten op de timer. Nog geen minuut later vallen er twee mooie kills voor ToxicFalcons op  Heimerdinger en Kindred van DK Kitty en DK Kaas. Na twaalf minuten komt er een kleine teamfight in de mid lane die in het voordeel draait voor Defusekids die hun voorsprong op drie kills brengen. Vijftien minuten in de game en ToxicFalcons weet een DK Kadir weg te halen van Dragon en zo de eerste Dragon kill in de wacht te slepen. Na twintig minuten op de timer staat de killscore op 14-7, in het voordeel van Defusekids met een voorsprong van 6K Gold en 3 turrets. Na slechts vijfentwintig minuten gaat Defusekids voor een Baron Nashor kill die ze moeten stopzetten door een teamgank van ToxicFalcons. Met als gevolg een hevige teamfight op de mid lane die weer in het voordeel uitdraait van Defusekids met enkel nog de Lucian van TF Slyv3r die in leven weet te blijven. Met een tweede poging op Baron Nashor, die ToxicFalcons net niet weet te stelen. Dat zorgt voor een teamfight in mid lane waar het hele team van ToxicFalcons aan moet geloven. Nog geen vijf minuten later volgt er weer een teamfight op de bot lane met een triple kill voor de Heimerdinger van DK Kitty. Zo zetten Defusekids de winst van de tweede ronde en de finale op hun naam.

 

Bekijk hieronder de finale:

Leave a Comment