INTERVIEW MET HAKOOOOOM

Wie is Hakooooom ?

Joey “Hakooooom” de Geus 

Hoe oud ben je ?

25

Welke opleiding heb je gedaan ?

MBO Niveau 2 (Detailhandel) en ben nu aan het kijken om richting AV (Audiovisueel) toe te gaan.

Wat voor werk doe je in de esports ?

Ik ben de CS:GO manager en tevens de coach van het Get Gaming team.

Wat is je esports verleden ?

Ik speelde vroeger veel 1.6 (toen was de e-sports wereld nog veel kleiner dan wat het tegenwoordig is). In die tussentijd ben ik samen met mijn grote broer samen naar wat lans gegaan in Nederland en wat competitief gespeeld (mijn leeftijd toen was 10).
Daarna heb ik nog veel CSS gespeeld in verschillende teams (nooit echt high-top competitive teams), toen CSGO uitkwam ben ik eigenlijk langzamerhand gestopt met teamverband spelen en speel CSGO nu nog eigenlijk meer voor de fun met vrienden samen.

Wat zijn je hobbys ?

Ik ga vaak met vrienden naar voetbalwedstrijden van mijn club FC Utrecht. Ik ga ook soms naar festivals zoals Defqon.1 en daarnaast doe ik veel met video bewerking tegenwoordig.

Favoriete game’s  ?

Counter-Strike 1.6 / CSGO / WoW / FIFA

Wat is jouw functie binnen Get Gaming?

Ik ben binnen Get Gaming verantwoordelijk voor de websites en teams (CSGO).

Daarnaast doe ik niet alles alleen want ik doe dit samen met Mark Broekman (Chixe) hij helpt mij op het gebied van alle zakelijke dingen zoals contracten en sponsors.

Sinds wanneer ben je actief bij Get Gaming?

2015-2016

Hoe ben je bij Get Gaming terecht gekomen en wat heb je hiervoor gedaan?

Ik ben door mijn broer bij Get Gaming terecht gekomen en heb hier direct een goed thuisgevoel gekregen. Ik kwam zelf van de Lowlandlions Community af waar ik toen der tijd als team manager bezig was binnen de staff. Daarvoor heb ik nog bij Doubledutchdragons gezeten (die later om ging naar de Lowlandlions Community).

Wanneer is Get Gaming nou eigenlijk begonnen met actief e-sport?

Eigenlijk ben ik met het idee gekomen om binnen Get Gaming e-sport neer te zetten zoals die nu is. Ik heb mijn voorstel neergelegd bij de owners van Get Gaming zelf en heb hier alles besproken van wat ze van mij konden verwachten en dat we zeker leuke successen gaan krijgen in de toekomst. Het plan zelf heb ik verder uitgewerkt samen met een paar andere mensen binnen Get Gaming en dit uiteindelijk na enige periode weten uit te rollen.

Met welke teams/spelers hebben jullie de meeste successen weten te boeken?

Rocket League, Hearthstone en CSGO.

Wat zijn de toekomstplannen van Get Gaming binnen e-sport?

We willen binnen de Benelux nog verder groeien, maar er zijn ook al ambities om natuurlijk internationaal te gaan. Hiervoor hebben wij nu nog niet direct een concreet plan liggen om nu te zeggen wanneer we daar wel staan.

Hoe zie je de esports in benelux ?

Ik zie in de Benelux dat er een kleine groei begin te komen qua competities zoals F1 Battle, Mijndomein Masters (CSGO), Kayzr, ESL en ga zo maar door. Deze organisaties proberen het niveau van de Benelux in het geheel naar een nieuw level te brengen en waardoor je nu ook leuke talenten voorbij ziet komen op verschillende competities. Ik hoop voor de toekomst dat we ook hier in Nederland en België gewoon stadions vol kunnen gaan krijgen (ook mede door gewoon ESL naar Benelux te halen).

Want wie wil nou niet dat we hier in de Benelux gewoon onze eigen talenten zien schitteren?

Leave a Comment