CONSOLE ESPORTS IN DE LIFT DOOR CALL OF DUTY EN FIFA

FIFA 18 steeg 20 plaatsen en werd in april één van de Top 10 van meest bekeken esportspellen op Twitch .
In dezelfde maand bereikten de totale prijzenpotten voor evenementen voor console-esports $ 2,5 miljoen, het dubbele van het toegekende bedrag in het eerste kwartaal van 2017.

Kijkers nemen 95,5% toe in de eerste vier maanden van 2018.
In de eerste vier maanden van 2018 bedroeg het kijkgedrag van grote console-esports-evenementen (die met minimaal $ 5000 aan prijzengeld) op Twitch 14,1 miljoen uur, een stijging van 95,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.
Over het algemeen waren console-esports goed voor 4,5% van alle kijkersuren op Twitch en YouTube Gaming samen.

Twee FIFA 18 Ultimate Team Champions Cups, de Call of Duty World League en de Halo World Championship-serie waren goed voor ongeveer de helft van deze kijkersuren.

Call of Duty is de meest populaire titel, met 5,8 miljoen uur, gevolgd door FIFA 18 met 3,9 miljoen uur.
Activision, EA, Capcom, Microsoft, MLG en Evo zijn de belangrijkste organisatoren van evenementen in de consoleruimte. Gecombineerd waren zij goed voor 75% van de kijkersuren tussen januari en april op Twitch en YouTube Gaming.

Op het gebied van genres domineren console-, schiet- en sportgames console-esports.
Deze drie genres waren goed voor 99% van alle kijkersuren in de eerste vier maanden van 2018. Fighting is het populairst met een marktaandeel van 41% kijkers, waarbij shooter- en sportgames respectievelijk 38% en 21% halen.

FIFA 18 en Clash Royale Strongest Climbing Esports-titels in april
Dota 2
claimde respectievelijk de # 1 en # 2-spots op Twitch en YouTube Gaming in de meest bekeken games van april op esports-uren. Op Twitch klom Overwatch op een plek naar # 2, goed voor 17,2 miljoen uur esports. Na een afwezigheid van twee maanden klom FIFA 18 20 plaatsen naar # 9 dankzij de FUT Champions Cup # 2 in Manchester.

 

Op YouTube Gaming bleven de top vier titels per esports-uur onveranderd vanaf maart. Clash Royale steeg 12 plaatsen op # 5, na een showcase van de nieuw toegevoegde Clan War-functie in de april-update van beroemde spelers en streamers. Clash Royale League Asia leverde ook een bijdrage aan zijn prestaties.

Fortnite bleef de onbetwiste # 1 op zowel Twitch als YouTube Gaming op het totaal aantal gewerkte uren. Op beide platforms was de ranglijst relatief stabiel. Nieuweling God of War kwam op # 8 op Twitch met 19.9 miljoen uur na de release in april, waarbij hij Sea of ​​Thieves naar beneden duwde. Op YouTube Gaming, Mobile Legends: Bang Bang steeg nog twee plaatsen om # 4 te nemen.

Bron : Newzoo.com
Origineel artikel : link

Leave a Comment