NATIONAAL VIDEOGAME MUSEUM


Het Nationaal Videogame Museum is een initiatief van een groep vrienden en vrijwilligers die geloven in de kracht van Gaming voor onze maatschappij. Hasan Tasdemir, directeur van het museum, voerde in de afgelopen jaren de bedrijfsvoering over RetroPlanet. Hier kwamen liefhebbers van arcade- en videogames elke week bijeen om samen spellen te spelen en meer te leren over de geschiedenis en toekomst van de gaming industrie.

In die jaren ontstond bij Hasan Tasdemir de droom en zijn geloof in de noodzaak van een Nationaal Videogame Museum voor Nederland. Waar, net als bij RetroPlanet, jong en oud bij elkaar konden komen om te praten over de geschiedenis, toekomst en betekenis van gaming. Samen met zijn vrienden, beschreven zij in 2016 het idee voor het museum.
Binnen enkele maanden kwam de groep videogame fanaten in contact met de Gemeente Zoetermeer. De gemeente besloot het initiatief te steunen door een financiële bijdrage te leveren. Hierdoor kan de vriendengroep, samen met tientallen vrijwilligers, laten zien dat het Nationaal Videogame Museum een vaste locatie verdient in Nederland, met het hele jaar door exposities, workshops, evenementen en natuurlijk, heel veel games!
Van de geschiedenis van gaming tot en met de waarde van games voor de toekomst. Je ziet en leest er alles over in de komende maanden in het Nationaal Videogame Museum.
Vanaf 30 november, 18:00 uur zijn wij geopend voor het publiek. Opgericht door liefhebbers en vrienden, gerund door vrijwilligers en onderhouden dankzij de experts van Retro, current én future generation gaming hardware!

link : facebook

 

Leave a Comment