ESL BENELUX CHAMPIONSHIP NAAR ESL PROXIMUS CHAMPIONSHIP EN ESL DUTCH CHAMPIONSHIP

Haarlem, 18 mei 2018 – ESL Benelux, onderdeel van ‘s werelds grootste en toonaangevende esports-organisatie Turtle Entertainment, lanceert twee exclusieve esports competities voor Nederland en België. Vanaf het aanstaande winterseizoen zal er zowel in Nederland als in Belgie een lokale competitie lopen. De ESL Benelux Championship groeit daarmee uit naar twee exclusieve competities genaamd ESL Proximus Championship en de ESL Dutch Championship. Het succes van esports en de mogelijkheid om lokaal talent meer kans en betere begeleiding te geven is reden voor deze strategie. MediaMarkt, Medion Erazer,Paysafecard en Red Bull blijven de officiële partners van de Nederlandse competitie. De Belgische competitie wordt in samenwerking met Proximus georganiseerd.

Nieuw esportstalent
Door de organisatie van twee nationale esportscompetities is dit het moment voor enthousiaste gamers om zich te meten met de beste spelers van Nederland en België. Niet alleen wordt het voor spelers makkelijker om in te stromen in de Championship, ook wordt esports in het algemeen toegankelijker dankzij meertalige casting en communicatie. Jaap Visser, Managing Director bij ESL Benelux, kijkt uit heel erg uit naar deze volgende stap m.b.t. esports in de Benelux: “We weten dat er nog heel veel niet ontdekt talent aanwezig is in beide landen. Dankzij deze nieuwe opzet komt er meer ruimte voor talenten om hun droom te verwezenlijken. Met de lancering van beide exclusieve competities versterken we de lokale esports ecosystemen. Met Proximus hebben we voor de Belgische markt een sterke en betrouwbare partner gevonden om dit te realiseren”.

Esports populairder dan ooit
De nieuwe structuur is onder andere ontstaan door het succes en de groei van esports in beide landen. De hoeveelheid deelnemers én kijkers van de ESL Benelux Championship is de laatste jaren blijven groeien. Door de samenwerking met onze partners en de organisatie van nationale esportscompetities komt de groei van esports in de Benelux in een stroomversnelling”, aldus Jaap Visser.

De kansen voor de esporters en teams
Door deze nieuwe opzet ontstaan er interessante kansen voor zowel de teams en spelers. Zo wordt het aantrekkelijker voor lokale merken om teams binnen hun regio te sponsoren en kan ESL Benelux zich nog beter focussen op het creëren van lokale helden. Momenteel zijn er al een aantal grote namen doorgebroken vanuit België en Nederland. Zo speelt Gabriel ‘Bwipo’ Rau tegenwoordig voor Fnatic op een van de aller grootste podia van League of Legends wereldwijd. Daarnaast wordt er een breder publiek aangetrokken door de meertalige communicatie en casting.

Leave a Comment