FORTNITE MEEST GESPEELDE GAME IN FEBRUARI

Bij de statistieken van  februari in de PC Game Tracker van Newzoo, hebben ze Fortnite van Epic Games en zijn toenemende populariteit bekeken.
Volgens hun Tracker, gebaseerd op gegevens uit 42 landen, was Fortnite de op drie na populairste titel in februari, met 16,3% van de pc-gamers die het spelen.
Daardoor hebben ze een voorsprong op royale titan PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS (PUBG) die op # 5 stond met 14.6%.
Fortnite kreeg ook een snelle populariteit onder streamers en hun fans.
Hun Game Streaming Tracker laat zien dat, bij het uitsluiten van het kijkerspubliek, Fortnite de meest bekeken game was op Twitch en YouTube Gaming gecombineerd in februari.

Deze post onderzoekt hoe updates en game-inhoud Fortnite in februari naar de frontlinie brachten en onderzoekt in welke landen de game het beste presteert.

HET BEHOUDEN VAN GAMERS AAN DE HAND VAN NIEUWE UPDATES

We kunnen zien dat 🎮 Fortnite samen met zijn spelersbasis is gegroeid. In februari had 14% van de spelers de titel minimaal 28 dagen gespeeld, tegen 8% in december. De hoeveelheid content die Fortnite uitbrengt, is waarschijnlijk een belangrijke reden hiervoor. In februari bracht het bijvoorbeeld vier patches uit, waaronder een Valentijnsdag-evenement compleet met skins, nieuwe wapens, zoals de kruisboog en minigun, en verbeterde bouwmogelijkheden.

De recente updates van 🎮 PUBG waren gericht op het verbeteren en uitrollen van de anti-cheat, waaronder het uitschakelen van Steam Family Sharing en het blokkeren van programma’s die spelers een voordeel kunnen geven of op cheats lijken. Het voegde ook twee nieuwe kratten toe en paste het kratsysteem aan. PUBG daalde van 13% in december tot 12% in februari.

Deze trend komt ook tot uiting bij het kijken naar churn voor de twee titels. Van de Amerikaanse gamers die in februari stopten met het spelen van PUBG (en het de afgelopen twee maanden hadden gespeeld), ging 29,7% Fortnite spelen. Aan de andere kant schakelde slechts 24,3% van de gamers in de VS die stopten met het spelen van Fortnite over naar PUBG. In februari werd ook aangekondigd dat Fortnite PUBG overtrof als het ging om het aantal gelijktijdige spelers, wat resulteerde in een druk op zijn servers. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit zich ontwikkelt na de aankondiging dat Fortnite mobiel zal worden en cross-play zal bevatten met consoles en pc’s die het spel runnen.

FORTNITE IS GROOT IN EUROPA; PUBG IS HET POPULAIRST IN AZIË

Bij het vergelijken van 🎮 Fortnite en 🎮 PUBG is het interessant om te kijken naar het publiek dat elke game aantrekt.

🎮 PUBG heeft de neiging om kernspelers aan te trekken met zijn meer realistische esthetiek en serieuze aard.
Ondertussen heeft 🎮 Fortnite een meer casual en bijna cartoonachtige uiterlijk en meer vereenvoudigde gameplay. Het heeft ook een kleinere kaart en een arsenaal aan wapens en items in vergelijking met PUBG. Dit, gecombineerd met het feit dat de Battle Royale van Fortnite gratis is om te spelen, verlaagt de toetredingsdrempel voor spelers die “het gewoon willen proberen” en voor spelers die een minder ingewikkeld spel willen spelen.

🎮 Fortnite kreeg ook meer aandacht op streaming-platforms in februari.

Hun Game Streaming Tracker laat zien dat, bij het uitsluiten van het kijkerspubliek, Fortnite de meest bekeken game was op Twitch en YouTube Gaming in combinatie met 83,3 miljoen uur. Dit zijn 21.6 miljoen meer uren dan in januari.

Er is ook een duidelijk verschil in populariteit per land. Hun PC Game Tracker laat zien dat Fortnite in februari het populairst was in 🇪🇺 Europese en Midden-Oosterse landen, terwijl PUBG het beste presteerde in Aziatische landen, evenals in enkele Europese landen.
PUBG is het populairst in 🇨🇳 China, waar 52% van de pc-gamers de titel spelen in februari (tegen slechts 1% Fortnite aan het spelen), gevolgd door 🇰🇷 Zuid-Korea en 🇨🇳 Hong Kong. 🇫🇷 Frankrijk is het best presterende land voor Fortnite met een spelersbasis van 29% versus 8% voor PUBG.

MEEST GESPEELDE CORE PC GAMES IN FEBRUARI

Kijkend naar hun meest gespeelde Core PC Game Ranking , die gebaseerd is op unieke sessies in 🇺🇸 Noord-Amerika en 🇪🇺 Europa, was 🎮 Fortnite de stralende ster, die drie plaatsen omhoog bewoog om # 4 te beveiligen.
Hierdoor werden 🎮 CS: GO, 🎮 PUBG en 🎮 World of Warcraft elk één neergedrukt. 🎮 Grand Theft Auto V en 🎮 ARK: Survival Evolved liet beide twee spots vallen op respectievelijk # 13 en # 16. Het is vermeldenswaard dat 🎮 GTA5 half februari een verkoop op Steam heeft gehad en meer dan 90 miljoen exemplaren heeft verkocht sinds het begin.
🎮 Warframe keerde terug naar de ranglijst op # 20 en trok waarschijnlijk spelers terug naar binnen met zijn Prime Vault Unsealed-evenement, dat Prime Warframes en packs terugbracht voor spelers om van te genieten. Warframe gaf ook de Shrine of Eidolon uit, de update voor de open wereld Area Plains of Eidolon.

DE PC SPELTRACKER

Newzoo’s  PC Game Tracker  biedt een uitgebreid maandelijks overzicht van meer dan 3.000 spellen en 100 uitgevers in 42 landen. Met de tracker kunnen klanten gemakkelijk de belangrijkste markten voor elke game, uitgever en genre identificeren en volgen en een goed begrip krijgen van het gedrag van spelers met statistieken zoals speeltijd, sessietijd en cross-overbetrokkenheid / churn met andere games . De gegevens zijn afgeleid van de gebruikersgroep van Overwolf van 12 miljoen pc-gameliefhebbers en kunnen op verschillende manieren eenvoudig worden gesneden en in blokjes worden gesneden met behulp van ons nieuwe door Tableau aangedreven dashboard.

Bron : Newzoo.com

Leave a Comment