AMD MET DRIVER OM FRAMERATE TE VERBETEREN

AMD komt met driver die framerate in e-sportsgames als PUBG lijkt te verbeteren

AMD heeft een nieuwe Radeon Adrenalin-driver uitgebracht die prestatieverbeteringen moeten opleveren bij drie specifieke e-sportstitels. Het gaat om PlayerUnknown’s Battlegrounds, Overwatch en Dota 2, waarbij in PUBG een fps-verbetering van 11 procent mogelijk zou zijn.

Volgens AMD zorgt de nieuwe Radeon Software Adrenalin Edition 18.3.1-driver ervoor dat de gemiddelde framerate in PlayerUnknown’s Battlegrounds met 11 procent is gestegen ten opzichte van de situatie met de eerdere driverversie 17.12.1, zo blijkt uit informatie die AMD in een e-mail heeft gestuurd.

Deze verbetering is behaald op een testsysteem met een Radeon RX 580-videokaart, een Intel i7 7700K-cpu en 16GB ddr4-ram op 3000MHz. Op een 1080p-resolutie en de grafische instellingen op ultra zou er bij PlayerUnknown’s Battlegrounds een gemiddelde fps van 69,6 behaald zijn, terwijl dat eerder 62,9 was.

De verbeteringen zijn procentueel gezien wat lager voor Dota 2 en Overwatch, wat deels verklaard zou kunnen worden doordat de verbeteringen zijn behaald bij het gebruik van hogere resoluties. Bij Dota 2 zou op hetzelfde testsysteem op een 4k-resolutie met de instellingen op ultra een gemiddelde framerateverhoging van 6 procent zijn behaald. Bij Overwatch was op een 1440p-resolutie en ultra-settings sprake van een prestatieverhoging van 3 procent.

Dat er bij de nieuwe driver vooral sprake is van verbeteringen bij e-sportsgames is geen toeval. De nieuwe driver is het resultaat van de zogeheten Project ReSX-werkgroep binnen AMD, oftewel Project Radeon eSports Experience. Deze groep zegt direct met ontwikkelaars van de games te hebben samengewerkt om de optimalisaties mogelijk te maken. De nieuwe driver zou in de drie games ook voor een vloeiendere game-ervaring zorgen en in Overwatch en Dota 2 snellere click-to-response-tijden mogelijk maken.

Source : Tweakers.net

Leave a Comment