SPECCY

Voor de mensen die wat meer informatie willen over hun hardwarecomponenten is er een zeer handige tool om te installeren.

SPECCY

Dit is een tool die je pc/laptop analyseert en ook de percentages en graden kan aantonen van je verschillende onderdelen. Hier is het makkelijk om te zien of je pc/laptop bepaalde games aankan of programma’s vlot kan draaien. Als je bv ziet dat je cpu op 90% zit, is het aan te raden om deze uit te breiden.

Wij hebben een MSI GE70 laptop met standaard 8gig ram. Toen wij daarop een extern scherm van 24″ als uitbreiding van werkruimte gebruiken, merkten we dat het ramgeheugen naar 90% steeg.
Mede door het gebruik van Photoshop, Google chrome en wordpress applicaties.

Onze laptop is ook al wat van leeftijd en via deze tool kan je ook zien of je indertijd de beta van battlefield 1 kon draaien of niet. Als je processor boven de 94° komt, valt hij uit. Het is maar dat je het weet 😉 Dan zit je dus met een probleem.

Dankzij speccy hebben we dat makkelijk kunnen meten. Er zullen velen bij taakbeheer zweren, maar dit is toch wel een zeer handige tool die alles omvat.
Zeker een aanrader dus om problemen te kunnen opsporen !

Link : Speccy

 

Leave a Comment