TWITCH.tv VAN STARTUP NAAR EEN SUCCESVERHAAL

Twitch is een videolivestreaming platform dat eigendom is van Twitch Interactive en een dochteronderneming van Amazon.com

2017 werd weeral eens een topjaar in de esports industry. Twitch begon in Juni 2011 als een spin-off van Justin.tv. Ze begonnen toen met creative content en het uitzenden van esports competities. Daarnaast waren ze ook music aan het streamen. In oktober 2013 begon Twitch tv echt populair te worden. Hun website had toen 45 miljoen unieke bezoekers.  In februari werd het toen de 4e grootste bron van piek-internetverkeer te zijn in de Vernigde Staten.
Op datzelfde moment werd Justin.tv omgedoopt tot Twitch interactive om de focus te verleggen. Amazon had die dienst toen overgenomen voor een dikke  $ 970 miljoen dollar !
In 2015 had Twitch meer dan 1.5 miljoen omroepen en 100 miljoen kijkers per maand. Vanaf het 3e kwartaal van 2017 blijft twitch nog steeds toonaangevende livestream-videodiensten voor videogames in de VS en de rest van de wereld.
Sinds februari 2018 heeft het nu maandelijks 2 miljoen omroepen en 15 miljoen dagelijkse actieve gebruikers.

Leave a Comment