HOGE PRIJZEN VAN EEN GRAFISCHE KAART

Voor degenen die opzoek zijn om hun pc wat te upgraden of een nieuwe aankoop te doen van een nieuwe case zal je even heel diep in je buidel mogen tasten.
Populaire grafische kaarten zoals de NVIDIA GEFORCE 1060, 1070 en 1080 en AMD RX 570 en 580 zijn de prijzen verdubbeld of zelfs verdrievoudigd !

Hoe komt dit ?

 Cryptocurrency Mining

Het proces van cryptocurrency mining gebeurt steeds door gebruik te maken van een bepaald computersysteem welke is voorzien van een grafische kaart of GPU evenals een processor of CPU. Op het eerste zicht lijkt dit een zeer toegankelijk principe en gedurende vele jaren was het dat ook echt, maar tegenwoordig is de realiteit even anders. Als individu is het namelijk bijzonder moeilijk geworden om over voldoende computerkracht en bovendien ook stroom te beschikken om rendement te behalen met het minen van bitcoins of andere cryptocurrencies. Dit betekent evenwel niet dat u geen enkele rol meer kunt spelen in het minen van crypto’s. Veel kleine gebruikers kiezen er namelijk voor om hun computer in te schakelen als een onderdeel van een grotere groep miners. We noemen dit een zogenaamde ‘mining pool’. Door in groep te minen wordt de slaagkans niet alleen vergroot, daarnaast liggen de kosten die moeten worden gemaakt logischerwijs ook heel wat lager.

Met het tweede grootschalige GPU-tekort in minder dan een jaar, vragen we ons af wat we kunnen doen om dit te voorkomen.
Dit tekort aan grafische kaarten zal waarschijnlijk nog op zijn minst een aantal maanden duren, vooraleer de bedrijven hun stock terug gaan kunnen opbouwen.

Hieronder een prijzenbarometer :

Prijzen newegg en amazon

Leave a Comment