NVIDIA GAAT NAAR HET GROTE SCHERM

Binnenkort is het tijd voor CES(Consumer Technology Association) 2018 en daarop worden alle nieuwe snufjes en technologieën voorgesteld.
Nvidia zal er zeker en vast al aanwezig zijn en dat met een knaller van formaat(no pun intended).
Nvidia lanceert Big Format Gaming Displays.

Als het over grote monitoren gaat in de gaming-wereld dan is er nog niemand echt in geslaagd om een monitor te creëren die voldoet aan alle voorwaarden die je nodig hebt om deftig te kunnen gamen.
Maar daar heeft Nvidia komaf mee gemaakt en lanceert de Big Format Gaming Display(BFGD). Het is de eerste “big-screen” pc gaming display in de wereld. Speciaal gemaakt voor gamers die de ultieme 4K PC gaming ervaring zoeken.

De eerste BFGD’s, die uitgebracht zullen worden door ACER, ASUS & HP, zijn 65inch(165cm) groot. Beschikken over 4K HD met 120hz, wat echt wel veel is voor zo een grote monitor.
De monitor heeft overigens G-Sync Technology, HDR met 1000 Nit Peak brightness en dit gaat dan nog eens gepaard met NVidia Shield waardoor je onmiddellijk toegang hebt tot Youtube, Netflix, Amazon, Android games/apps, etc… en dat allemaal in 4K.

In de praktijk zorgt dit ervoor dat als je bv. schiet, je onmiddellijk ook die kogel het geweer ziet verlaten. Je zal overigens geen haperingen of wazigheid zien verschijnen maar alles zal zo helder als kristal zijn. En als je dit nog eens paart met een krachtige grafische kaart zal je het helderste, felste en meest kleurvolle scherm zien die er tot vandaag bestaat.
Deze monitor zal wellicht niet van de goedkoopste zijn, maar als je wat kan missen en je bent een die-hard gamer dan is dit misschien wel iets om in je “Man-cave” te hebben.
Prijs en volledige review hierover volgt nog later.

Leave a Comment