APPLE KOMT MET EEN IMAC PRO

Apple brengt de iMac Pro donderdag uit. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Het Amerikaanse bedrijf houdt nog even onder de pet hoeveel de diverse varianten van de all-in-one gaan kosten in euro’s. Het basismodel begint bij 4999 dollar.

De iMac Pro krijgt een 5k-scherm en komt met een Intel Xeon-processor met maximaal achttien kernen. Het goedkoopste model heeft acht cores. De varianten met veertien en achttien kernen komen begin volgend jaar uit; alleen de versies met acht en tien cores verschijnen donderdag. De grafische spierballen komen van een AMD Vega-gpu, gecombineerd met maximaal 128GB aan geheugen. De opslag is maximaal 4TB.

Op de achterkant zitten een ethernet-aansluiting, vier usb-a-poorten met usb 3.0, vier usb-c-aansluitingen met Thunderbolt 3, een sd-kaartlezer en een 3,5mm-jack. Er is geen klep op de behuizing aanwezig om het geheugen op een later moment van een upgrade te voorzien.

Met de iMac Pro wil Apple een tijdelijke opvolger uitbrengen voor de Mac Pro uit 2013. De desktop zonder scherm kreeg al jaren geen opvolger, tot ongenoegen van veel mensen die werken op Apples machines. Apple kondigde eerder aan dat er een nieuwe desktop aankomt, maar die zal minimaal tot volgend jaar op zich laten wachten. YouTuber MKBHD heeft een videopreview van de nieuwe machine gepubliceerd. Ook Jonathan Morrison heeft het apparaat al een week staan, blijkt uit een videoApple presenteerde de iMac Pro in juni.

Bron : Tweakers

Leave a Comment