FORTNITE BATTLE ROYALE REVIEW

Fornite Battle Royal Main Logo

Razend populair

Al enkele maanden is het spel “PUBG” (PlayerUnknown Battlegrounds) razend populair! Deze game heeft al 13 miljoen verkochte exemplaren waarbij de totale omzet richting de vierhonderd miljoen dollar oploopt en dit spel zit nog in de “Early Access”-fase.
Het was dan ook helemaal niet onverwacht dat er al snel dergelijke games zouden aankomen. Eerder dit jaar had Rockstar al een dergelijke spelmodus toegevoegd aan GTA Online.
Maar onlangs werd Fornite uitgebreid met een PUBG-modus. Fortnite zelf zit momenteel ook nog in test-fase en zal pas gereleaset worden ergens in 2018.
Je kan de game wel nu al kopen maar voor de mensen die enkel geïnteresseerd zijn in de “Battle-Royale”-spelmodus, kunnen ze deze gratis spelen. Jawel, gratis.
Dus er is geen enkel excuus om deze game niet eens uit te proberen en eens te snoepen van dit genre.

Serieuze Cartoon

Epic Games heeft de aanpak omtrent deze modus iets minder serieus genomen dan dat er bij PUBG gedaan is. De stijl is “Cartoon-ish” en doet je wel wat denken aan een game zoals Team Fortress.
Door de felle kleuren en leuke omgeving heb je direct een plezanter speelgevoel. In de speelwereld en in de gameplay zijn allerlei elementen die zich repliceren naar de graphics toe.
Om even te schetsen, je begeeft je in het begin in een “Partybus”, die zich verplaatst met ballonnen. Deze gaat bijvoorbeeld van Oost naar West en dan kan je kiezen waar je uitspringt en kan je door middel van een “paraplu” of een “Glider”, je naar je bestemming begeven. Zo krijg je eveneens een “Mary Poppins”-gevoel.

Bob de Bouwer

Laat je niet misleiden door de grappige graphics en omgeving. Dit spel is net zo serieus als PUBG.
Het grootste verschil met PUBG is het destructieve aspect van het spel. Je kan bijna alles kapotslaan met een soort “Pikhouweel” en je krijgt er materialen voor terug.
Als je bv een dak vernielt krijg je daarvoor hout terug. Met die materialen die je verzameld hebt kan je dan zelf dingen bouwen zoals een trap, een platform, een muur of een dak. Dit geeft een zeer leuke dynamiek aan de gameplay.

Op een onbewoond…

De rest van de gameplay lijkt dan terug een stuk op PUBG. Je landt op een eiland, je moet zoeken naar wapens van verschillende “qualities” en je vecht tegen elkaar in een alsmaar kleiner wordende cirkel of “storm”. Er zijn wel een aantal dingen die nog verschillen van PUBG.
Je hebt geen voertuigen dus moet je alles te voet doen, maar de map zelf is een pak kleiner dus is dat op zich niet zo heel erg.
Je kan meerdere wapens dragen maar kan wel geen “Armor” verzamelen. Je hebt wel “Shield Potions” die je toch wat langer in leven houden.

Gone in 60 seconds

De potjes van Fornite kunnen wel heel snel gedaan zijn. Als je geen geluk hebt met je wapens kan je er al na 1 minuut uitliggen. Dat is op zich niet zo een groot drama want de wachttijden op een nieuw spel zijn zo goed als nihil.
Na 1 minuut gespeeld te hebben is er meestal al de kans dat er al maar 50 spelers meer overschieten.
Als je 10 minuten kan overleven dan ben je al bijna gegarandeerd van een top 10 plaats.
Natuurlijk maakt dat niet zo heel veel uit want je wilt toch op z’n minst in de top 3 zitten, of niet?

To troll or not to troll?

Indien je een echte spanningsfanaat bent dan kan je toch beter opteren voor PUBG. Door de luchtigere omgeving en gameplay ontbreek je wel wat spanning bij Fortnite. Dit gezegd zijnde zal er dan ook voor zorgen dat PUBG heel wat sneller zal uitplooien tot een competitieve game waarbij de “Casual” spelers dan liever zullen opteren voor Fornite.
Het spel op zich draait heel soepel, je hebt dus geen PC nodig die een half fortuin kost. Je kan zowel solo spelen als in duo of in een squad van 4 personen. Dit zorgt er voor dat je tactische zetten kunt uitvoeren samen met je vrienden en alsook leuke en grappige momenten meemaken.
Deze game is zeker het proberen waard en ik garandeer u dat je er wel minstens een paar uur fun op zal beleven. Je kan hieronder nog een video bekijken van de gameplay waardoor je nog een beter beeld krijgt van de game.
Alvast veel speelplezier gewenst!
Oinksalot

Leave a Comment