MEER DAN 600 SPONSORSHIPS SINDS 2016

Sinds de start van 2016 zijn er meer dan 600 esports sponsorship overeenkomsten getekend. Een 360 IT/Computer sponsorships, gevolgd door 100 in de retailsector, 60 in online services, 50 in non-alcoholische dranken en 40 in online media volgens Nielsen NLSN Market Intelligence.

De sector komt van ver. Wanneer grote merken zoals Red Bull en McDonald’s op het toneel verschijnen, weten we dat de sector een serieuze boost aan het krijgen is.
Er zijn verschillende overeenkomsten. De meeste merken kiezen voor een samenwerking met esports teams. Andere merken gaan dan een samenwerking aangaan met evenementen, toernooien en streaming diensten.

Bedrijven van in de automobiel, voedsel/drank, persoonlijke verzorging, financiën, kredietmarkt sector nemen al actief deel in de esports.
Er is een grote vrees dat esports-fans nieuwe sponsors verafschuwen, maar niets is minder waar ! 50-60% van de gamers reageren positief wanneer een merk betrokken is in de esports sector, terwijl minder dan 10% negatief is. Aldus het fanrapport van Nielsen Esports.

 

De topcategorieën van merken die worden bijgehouden met esports tot 2017 zijn energiedranken, fastfood, headsets, pc-technologie, pc-hardware, gaming-pc’s, spelsoftware, esportnieuws en gamestoelen.

Als het gaat om sporttitels, is 49% van de sponsoring in-game. Dit heeft ertoe bijgedragen dat sponsors hun logo’s op een zo authentiek mogelijke manier in esports laten tonen. Ongeveer 18% van de merkblootstelling in sporttitels komt van alle vermeldingen en kleding.

In augustus kondigde Nielson de lancering aan van Nielsen Esports met het doel om sponsorwaarderingen, faninzichten, onderzoek naar de industrie en adviesdiensten aan rechthebbenden, mediaplatforms en merken in de competitieve videogameapparatuur te bieden. Het heeft nu de belofte waargemaakt om gratis faninzichten beschikbaar te stellen met informatie uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Darren Heitner is de oprichter van het in Zuid-Florida gevestigde HEITNER LEGAL, P.L.L.C. en Sports Agent Blog. Hij schreef het boek ‘Hoe speel je het spel: wat elke sportadvocaat moet weten’.

 

Bron : forbes.com

Leave a Comment